Sportélet a Tisza-parti Általános Iskolában

 

Röplabda

A röplabda több évtizedes múltra tekint vissza iskolánkban. Jelenleg a heti két alkalommal történő edzéseken 2-5. osztályos lányok vesznek részt. A cél a sportág megszerettetése, a megfelelő labdabiztonság megszerzése, a röplabdás alapokon túl más labdajátékok megismerése.

Évről évre a megyei Diákolimpia győztesei és az elődöntők érmesei vagyunk. A felsős röplabdások tovább fejlődhetnek a színvonalas SZRSE színeiben, amely egyesület az ország egyik legjobb röplabda utánpótlás nevelő centruma.

A röplabdaedzéseket vezeti: Bezdán Katalin, testnevelő tanár.

 

Labdarúgás

Az MGYLSZ szervezésében Bozsik program negyedik éve van jelen az iskolánkban.  Jelenleg három korcsoportban biztosítunk foglalkozásokat és veszünk részt labdarúgás tornákon. Heti edzés rendszerességgel folynak a foglalkozások két tornateremben. A program célja, minél több gyerek megismerkedjen a sporttal, így a labdarugó tornák nem eredmény, hanem élmény centrikusak. Labdarúgásban I. és II. korcsoporttal veszünk részt a Diákolimpia rendezvényeken, ahol igen kiemelkedő eredménnyel, az 1-3. helyezettként végez iskolánk.

A labdarúgás edzéseket vezeti: Kismarczi Zsolt testnevelő tanár

 

Kosárlabda

Új lendülettel, a kosárlabdázás is helyett kapott iskolánk sportéletében. A gyerekek 1-4 osztályig heti két alkalommal ismerkedhetnek meg a labdázás rejtelmeivel. Ezeket a gyerekeket SZEDEÁK sportegyesület által irányított szakemberek edzik és versenyeztetik őket az MKOSZ által kiírt Országos Kenguru Kupában. Ezzel párhuzamosan figyelemmel vagyunk a gyerekek képességfejlesztésére, így kosarasaink részt vesznek a szintén MKOSZ szervezésében indított Palánta labdás ügyességi programban is.

Diákolimpián és B33 kosárlabda versenyeken évről-évre megmérettetjük magunkat, ahol eddig a területi döntőig jutott csapatunk.

A továbbfejlődés érdekében a felső tagozatos gyerekek a korosztályos SZEDEÁK egyesületi edzéseken és versenyeken vesznek részt.

A kosárlabda edzéseket vezeti: Szilágyi Nóra testnevelő tanár, SZEDEÁK U11 és U12 utánpótlás edző.

 

Vízilabda

Iskolánk tehetséges tanulóinak a Vízipóló Suli Egyesület szervezésében külső, uszodai helyszínen van lehetőségük a továbbfejlődésre, tehetségük kibontakoztatására.

Nemcsak a hazai Diákolimpián érnek el dobogós helyezést diákjaink, de a nemzetközi megmérettetésekben is kimagasló eredményeket érnek el.