Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk, hogy a Tisza-parti Általános Iskolában 2015. szeptember 1-jétől iskolapszichológus segíti a diákok és pedagógusok munkáját. Ennek keretében lehetőség nyílik a szülők és/vagy a diákok által kezdeményezett egyéni segítő beszélgetésre, valamint csoportos tanácsadási tevékenységre, ehhez kérjük beleegyezését.

A beleegyezéshez szükséges nyilatkozatot nyomtatott formában eljuttattuk Önökhöz. Kérjük, hogy szeptember 25-éig küldjék vissza az osztályfőnökön keresztül az iskolapszichológushoz, mert a beleegyező nyilatkozat szükséges a gyermekekkel kapcsolatos munka megkezdéséhez.

Az iskolapszichológus elérhetősége: hegyitothera@gmail.com

Ezen e-mail címen bármely, a tanulókkal kapcsolatos kérdésben készséggel rendelkezésükre áll.

A nyilatkozat IDE kattintva érhető el.

 

Schaller Györgyi

Iskolapszichológus

Tóth Erika

„A lelki egészség nem valami olyasmi, amit készen kap, vagy amire rátalál az ember. Sokkal inkább valami olyasmi, amit meg kell teremtenünk magunkban.”

Thomas Stephen Szasz

 

Végzettség:

SZTE BTK, okleveles pszichológus

ELTE PPK, tanácsadó szakpszichológus krízis szakirányon

 

Módszerspecifikus képzések:

Magyar Pszichodráma Egyesület: pszichodráma asszisztens

Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, autogén tréning vezető, gyermek-és várandós relaxációs terapeuta

Tanácsadás szakképzésben tehetséggondozás specializáció.

 

Konzultációs lehetőségek:

előre egyeztetett időpontokban szerdán, csütörtökön, pénteken.

 

Elérhetőség:

az iskola központi telefonszámán, illetve  e-mailen a hegyitothera@gmail.com-on

 

Tevékenység: 

Iskolapszichológusként munkám fókuszában főleg a prevenció áll. Elérhető vagyok szülők és gyerekek számára olyan esetekben is, amikor még csak felmerül valamilyen kérdés, zavaró hatás, ami tisztázásra szorul, de komolyabb gond esetén is támasz lehet a személyem a kiútkeresésben.

Külső szemlélőként és szaktudásommal tudom segíteni a szülőt, gyermeket, pedagógust abban, hogy felismerje saját, eddig talán még ki nem aknázott erőforrásait, jobban tudjon alkalmazkodni a hétköznapok kihívásaihoz, hatékonyabban tudjon együttműködni, megérteni egymás szempontjait.

 

Egyéni foglalkozások:

szülő, pedagógus vagy gyermek által kezdeményezetten történnek, a gyermekkel való egyéni üléseknél minden esetben szülői írásos beleegyezéssel. Az ülések tartalmát illetően titoktartási kötelezettség köt. Mindig az egyéni kérdés függvénye, hogy az ülések milyen módszerek igénybevételével szerveződnek. Ennek tisztázása az első alkalommal történik.

 

Csoportfoglalkozások:

szülő vagy pedagógus által kezdeményezetten csoportfoglalkozásainkat többnyire a pedagógus kollegákkal együtt vezetjük, főként önismeret, pályatanácsadás, vagy konfliktuskezelés fókusszal. Cél minden esetben az osztály, a csoport egészének hatékonyabb működése.

 

Amiben segíthetek még:

  • krízisintervenció
  • gyászmunka
  • nevelési kérdések
  • szorongásoldás
  • pályaorientáció
  • tehetséggondozás
  • önismeret, önértékelés
  • szociális- és kommunikációs készségek fejlesztése
  • konfliktuskezelés
  • információs tanácsadás és kapcsolatfelvétel társintézményekkel