A Tisza élővilágának emléknapja alkalmából a felső tagozatos diákok Ceglédi Anna tanárnő vezetésével egy rádiós megemlékezést állítottak össze, melyben felelevenítették a 22 évvel ezelőtti tragikus eseményeket. Február 1-jén a felsősök tematikus tanórákon vettek részt, ahol többek között kísérleteket végeztek a Tisza vizével, fizikaórán a víz sűrűségével foglalkoztak, irodalomórákon pedig a folyóval kapcsolatos verseket ismertek meg, elemeztek. Természetismeret órán a tanulók nem csak a ciánszennyezés okozta környezeti katasztrófával foglalkoztak, hanem a napjainkra is jellemző vízszennyezés kérdéskörét tárták fel, kiemelt szerepet fordítva a hulladékkezelés problémájára. Aznap minden pedagógus kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a tanulók még közelebb érezhessék magukat a Tiszához, óvják és védjék a természet szépségeit, értékeit.

Szabó Zsuzsanna

Az alsó tagozaton rajzversennyel, élőképpel és tematikus tanórákkal emlékeztettük tanulóinkat a Tisza szeretetére, valamint felhívtuk figyelmüket a szörnyű katasztrófára. Hasznos segítségnek bizonyult az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi igazgatóságtól kapott 3. és 4. osztályosoknak összeállított PPT-tananyag a ciánszennyezésről, melyet rendhagyó olvasásórán néztünk meg. Rajzórán előtérbe került folyóink védelme. Kihangsúlyoztuk, mit tehetünk kisiskolásként egy tiszta élettel teli folyó és vízpart megőrzésének érdekében. Tanulói gyűjtőmunka keretében a gyerekek önálló munkáit is meghallgathattuk, megnézhettük, s ezekből mindannyian tanulhattunk is. Énekórán pedig felelevenítettük a Tiszáról tanult dalokat, és újat is megismerhettünk zenehallgatás keretében. A program nagyon eredményes volt, a gyerekek befogadók, érdeklődők voltak a téma iránt. Sikerült felkelteni tanulóinkban a folyó iránti tiszteletet, szeretetet, odafigyelést.

Vincze Szilvia

Iskolánk tanulói egyéni alkotást készítettek szabadon választott technikával. Így találkozhatunk színes ceruzával, filctollal, zsírkrétával és akvarell festékkel készített művekkel A legjobbakból hosszas válogatás után aulánkban kiállítást rendeztünk. A diákok szabadjára engedték fantáziájukat, melynek eredményeként különleges, kreatív munkák születtek.

Szilágyi Katalin

Az alsó tagozatos gyerekek a Tisza élővilágának emléknapja alkalmából az intézmény udvarán hal formát alakítottak ki. Az élőkép célja, hogy megemlékezzünk a 2000. január 31-én bekövetkezett ökológiai katasztrófára, valamint felhívjuk a figyelmet a Tisza élővilágának megóvására.

Martonosi Míra