A művészet az élet csodálatos dísze …” /Velde/

Ezt éreztük, ezt láttuk, ezt éltük meg a művészetek napi rendezvényünkön, melyet évről évre azzal a szándékkal szervezünk, hogy bemutatkozhassanak a legkülönfélébb művészeti ágakban tehetséges diákjaink.
Táncos lábú növendékeink nyitótánca megalapozta az ünnepi alkalom kiváló hangulatát. Együtt dobbant a szívünk a csacsacsázó párral, örömmel fedeztük fel a Valmar-dallamokat a 3-4.-esek táncában, és a kicsik Country road produkciója is vastapsot váltott ki.

Nagy sikert aratott az ismert történet, A brémai muzsikusok dramatizált változata, melyben csaknem száz kisdiák játszott, énekelt, mesélt angol nyelven.

Iskolánk énekkara két különleges produkcióval készült erre az alkalomra. Cup song című műsorszámuk nem csupán csilingelő énekhangokat igényelt, hanem a hangok és mozdulatok tökéletes összhangját is.
A Pál utcai fiúk című musical jól ismert Mi vagyunk a Grund! című betétdalát az SZTE Zeneművészeti Kar tanárának és hallgatóinak alkalmi együttese az énekkarral együtt szólaltatta meg.

A kórus két szólistája egy külön műsorszámmal is készült.  Az Óz, a csodák csodája musical népszerű dala csendült fel az énekesek kristálytiszta hangján.

Első alkalommal lehettünk családi produkció részesei. Hallhattunk hegedűduót, hegedű-fuvola kettősét, és két vidám Romhányi-verset színművész édesanya és gyermekei előadásában.

A nagyszerű egyéni hangszeres műsorszámok: a zongora, a fuvola, a hárfa mellett külön említést érdemel egy különleges népi hangszer, a koboz megszólaltatása. Üde színfoltja volt az örömzenélésnek az alsós tanulóink fuvolaegyüttese. De öröm volt látni-hallani a talpig népviseletben szilágysági népdalt éneklő kisdiákot is.

Mosolyt csalt a közönség arcára a Petőfi-évfordulóhoz kapcsolódó két vers: a Javulási szándék, valamint az Egy goromba tábornokhoz című költemény, sőt a Janikovszky Éva történetben megidézett régi iskola képe is vidám pillanatokat hozott.

Schaller Györgyi igazgatónő nyitó- és köszönő szavai adtak keretet a Művészetek Napjának, melyben valóban valóra vált a jól ismert német filozófus, Nietzsche gondolata:

„A művészet első feladata, hogy megszépítse az életet.”

 Gazsóné Sári Mária és Balázsné Szelezsán Mária