A Tisza-parti Általános Iskola hetedik osztályos tanulói, immár ötödik alkalommal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, „Határtalanul! Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” címen, HAT-15-05-0359 számú nyertes pályázatával Erdélyi kiránduláson vettek részt, melyhez 1.650.000. pályázati összeget, támogatást nyert az iskola. A program 2016.05.23-29-ig, a Nagyszalonta – Nagyvárad – Kolozsvár – Gyergyószentmiklós – Borszék – Csíkszereda – Csíkszentmárton – Nyerges-tető – Tusnád – Csernáton – Csomakőrös – Zágon – Gelence – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy –Székelyderzs – Gyulafehérvár – Arad utat tette meg 7 nap alatt, 2222 kilométert utazva. A kiránduláson az iskolánk összes hetedikese részt vett.

A kirándulás rövid összefoglalója és céljai:

A kiránduláson ismereteinket bővítettük személyes élmények segítségével. Célunk volt, hogy a tanulók együttműködési készsége, és mások elfogadásának képessége fejlődjön. Közösségfejlesztő eredményt vártunk. Fontos szempont volt az utazás során a baráti kapcsolatok fejlesztése. Erősítettük magyarságtudatunkat, mindannyiunk számára felértékelődhetett múltunk és hagyományaink jelentősége.

A hetedikes évfolyamnak szerveztük a programot, fontosnak tartottuk, hogy valamennyiükben felébresszük azt az igényt, hogy ismerjék meg a tananyagokhoz kapcsolódó helyszíneket, amelyekkel a tankönyvekben találkoztak. Mindannyiuknak rövid betekintést biztosítottunk megismerni a határon túli területek kultúráját, megismerkedhettek az ott élő magyar fiatalokkal, azon kihangsúlyozott céllal, hogy ezen kapcsolatok segítségével a későbbiekben igényt teremtsünk a további látogatásokra.