Iskolánk 5. b és 5. c osztályos diákjai és a rajzszakkörösök Gazsóné Sári Mária könyvtáros tanárnő szervezésében a Nemzetközi könyvjelzőcsere- programban vesznek részt. Az olvasást és az iskolai könyvtárakat népszerűsítő programban az elmúlt évben is több tízezer diák vett részt szerte az egész világról.

 Az egyedi könyvjelzők készítésében a legkisebbektől a legnagyobbakig minden korcsoport képviselteti magát. 2015-ben a magyar jelentkezők száma minden várakozást túlszárnyalt: 68 iskolából jelentkeztek diákcsoportok a programra. Az IASL beszámolójából kiderül: Magyarország a maga 4500 tanulójával a második legnagyobb arányban vett részt a programban, amelybe világszerte 24 ország több mint 25 ezer diákja kapcsolódott be.

A projekt lényege, hogy a jelentkező iskolai könyvtárakat, a résztvevő diákok számát figyelembe véve, a nemzetközi szervezők összesorsolják. Iskolánk partneréül a Horvátországban található Pulát sorsolták. Lelkes diákjaink Czeglédyné Somi Éva tanárnő segítségével 90 darab egyedi könyvjelzőt készítettek.

 

Ceglédi Anna