„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

Babits Mihály örökérvényű gondolatával hívtunk minden érdeklődőt a fennállásának 120 éves évfordulóját ünneplő Tisza-parti Általános Iskola jubileumi rendezvénysorozatára. 2016. december 15-étől 21-éig változatos programokkal igyekeztünk méltó módon emlékezni, ünnepelni.

Egy iskolatörténeti kiállítással idéztük fel a régmúlt iskolájának sajátos, már csak emlékekben fellelhető világát. Schaller Györgyi intézményvezető ünnepi köszöntője, Herpai Józsefnek, a kiállítás szervezőjének személyes hangvételű visszaemlékezése együttesen teremtette meg a múltidézés különleges hangulatát.

A következő napok sokunk számára nyújtottak rendkívüli élményt, hoztak felejthetetlen találkozásokat.

„A sakk napja” kiváló alkalom volt arra, hogy sakkozni szerető felnőttek és gyerekek egy gyerek-szülő csapatversenyen mérjék össze tudásukat. Ezen az alkalmon meghívott vendégként Bacsur Imre, a KLIK Szegedi Tankerületének szakmai igazgatóhelyettese is részt vett, akinek a sakk iránti szeretete, elkötelezettsége közismert.

„A találkozások napja” egy remekül sikerült múltidéző, beszélgetős teadélután volt, ahol egykori és jelenlegi tanárok, illetve diákok beszélgethettek. A múlt és a jelen felejthetetlen találkozásának lehettünk tanúi ezen a napon.

„A művészetek napja” talán a legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvény volt, a diákok és a szülők körében egyaránt.

Tanítványaink hangszeres, táncos produkciói, az elhangzó tréfás versek, a színjátszó szakkör humoros jelenetei fergeteges sikert arattak.

A karácsonyi koncert nem csupán lezárása volt a jubileumi programsorozatnak. Az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban hagyományosan megrendezésre kerülő ünnepi műsorunkkal kívántunk minden jelenlévő számára meghitt, békés karácsonyt.