Az elmúlt tanévhez hasonlóan 6. évfolyamos diákjaink ismét részt vettek a szegedi Vadaspark „Zöld járőr” programján, ezúttal négy alkalommal.

A környezettudatos magatartás kialakítását célzó program keretében a gyerekek hasznos információkat tudhattak meg a felelőtlen emberi magatartás miatt veszélybe kerülő állatokról. Mindannyian szembesülhettek a környezetkárosító tevékenység egyik gyakori megnyilvánulási formájával, az illegális hulladéklerakó helyekkel, környezetünk meggondolatlan szennyezésével.

Az érzékenyítő program felüdülést nyújtó pillanatai voltak, amikor alkalmunk volt állatokat etetni, kézbe venni, simogatni. Nem mindennapi élmény volt az egyébként illegális graffitikészítést legális keretek között kipróbálni.

Pintér Tibor zoopedagógus kiváló szakmai felkészültséggel, szuggesztív előadásmóddal, és a diákok iránti végtelen empátiával felvértezve tette felejthetetlenné számunkra vadasparki látogatásainkat.

Végül valamennyien megértettük annak, a foglalkozások során többször idézett mondatnak az értelmét, miszerint: „Földünket nem elődeinktől örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Szeged, 2017. május 23.

Balázsné Szelezsán Mária (osztályfőnök)