Májusban megkezdtük a mezítlábas park kialakítását, amelyhez folyamatos támogatást kaptunk a szülőktől, ismerősöktől. Júniusban a lelkes kis DÖK-ös csapattal folytattuk a mezítlábas ösvény munkálatait: a szülők által behozott (homok, kavics, kukoricacsutka, fakorong, meggymag) és a gyerekek által gyűjtött  anyagokat (fenyőtoboz, kavics, mogyoró) helyeztük el a gyakorlókert mellett kialakított helyszínen. A gyerekek nagy lelkesedéssel próbálták ki, hogy milyen a különböző anyagokon járni.

 Többféle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből. Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg, mintha ezt cipőben tennénk, jótékony hatással van testtartásunkra. A mezítláb történő járás a talp reflexzónáin keresztül hat az egész szervezetre: stimulálja, harmonizálja, ellazítja szervezetünket.

A támogatást nyújtó családok közül szeretnénk név szerint is megköszönni  Bővíz Dániel (kukoricacsutka), Jáksó Jázmin (homok, és kavicsok), Herczeg B. Ákos (meggymag),  Siket Ádám (kukoricacsutka), Szabó Konrád Ádám (fenyőmulcs) szüleinek és Pozojevich Miklósnak  (fakorongok) a segítséget.

Soós Diána és Katona Gyöngyvér