Az Állatok Világnapját az idén is egy egész hét keretében ünnepeltük.

A legkisebb gyermekek gyurmából és papírból alkották meg az állatokat, a nagyobbak posztereket készítettek néhány veszélyeztetett állatfajról. A gyermekek lelkesedése határtalan volt: a sok elkészült munkának csak egy részét tudtuk kitenni a paravánokra, másik részét a csupasz falakra ragasztva mutattuk be, sőt az iskola belső udvarának aszfaltját is beborították a lerajzolt állatok képei.

Október 3-án a Magyar Madártani Egyesület képviseletében Tokody Béla és csapata tartott interaktív foglalkozást a 3. évfolyamnak. A gyermekek megismerkedtek a környezetünkben élő madarakkal, azok főbb tulajdonságaival. Madárodúkat raktak össze, ezzel is támogatva az iskolába látogató kis tollas barátaink életét.  A jó hangulatú találkozást tavasszal terepen folytatják (Fehér-tó).

A jövőben a 3. évfolyamból összeálló madárbarát csoport iskolánk madarainak gondozásában vesz részt a 7. évfolyam Madárbarát Csoportjával kooperálva.

Október 4-én az aulában elhelyezett kivetítőn nemcsak vad- és háziállatok gyönyörű fotói jelentek meg, hanem az iskolában tanuló diákok otthoni kedvencei is. Ezt, a mindenki számára kedvelt, visszatérő hagyományt jövőre is szeretnénk folytatni.

Október 6-án a Tappancs Alapítvány jóvoltából Gácsi Mária habilitációs kutyakiképző és csapata látogatott el hozzánk Stella, Molly és Nala kutyával, akik az általuk megtanultakból tartottak bemutatót. A gyerekek nemcsak különböző trükköket láthattak, hanem a kutyák segítő munkában való részvételét is: ha kell, az öltözködésben és vetkőzésben is tudnak segíteni. A bemutató után jutott idő játékra és simogatásra is, távozáskor pedig átadtuk a gyerekek által összegyűjtött állateledelt.

Köszönjük a szülők és a pedagógusok támogatását!

Katona Gyöngyvér

A Magyar Madártani Egyesület képviseletében Tokody Béla és csapata interaktív foglalkozást tartott a 3.évfolyamnak az Állatok Világnapja alkalmából.
Megismerkedtünk a környezetünkben élő madarakkal,főbb tulajdonságaikkal. A gyerekek madárodúkat raktak össze, felhíva a figyelmet a kis tollas barátaink védelmére.A jó hangulatú találkozást tavasszal terepen folytatjuk.

a 3.évfolyam tanulói, tanítói