A Tisza-parti Általános Iskolában 2017. november 24-én megrendezésre került a Katalin-ág hajtatás. Az iskola tanítói változatos foglalkozásokat szervezve igyekeztek a napközis délutánt élménydússá tenni a gyermekek számára. A csoportok a különféle feladatok között 10 percenként körforgásszerűen cserélődtek, így a tanulóknak lehetőségük nyílt valamennyi programon részt venni.
A kis tornateremben három, mozgásos játékkal várták a pedagógusok a diákokat. Feleki Ágnes „burgonyasöpréses” feladatában a tanulóknak a bóják között kellett átügyeskedniük a krumplit. Takács Péter a mocsárban varázsolta el a gyerekeket, ugyanis, aki lelépett a kimagasló akadályokról, „elsüllyedt”. Természetesen újra meg lehetett próbálni a sártengeren való átjutást. Pappné Gál Anna tanítónőnél pedig célbadobásos feladattal találták szembe magukat a diákok. A kis pajtások itt „libát etethettek” cukorral. A zsámolyba beletaláló szerencsések meg is ehették a labdaként szolgáló édességet.
A sportos játékok mellett kézműves-foglalkozások is vártak a tanulókra. Feigl Lászlóné és Erdei Lászlóné tanítónőknél levélmanókat készíthettek a kicsik. A feladat az idősebbek körében is nagy sikert aratott. Nagy Ágnes és Erdélyi Melinda pedagógusok pedig Márton napi „libás hajtogatással” és színezéses feladatokkal szórakoztatták a gyerekeket. Az alkalom végén az elkészült művekkel és nagy mosollyal távoztak a csemeték.

Gellén Dóra