2017. december 21-én az iskola diákjai, dolgozói és a tanulók családtagjai együtt ünnepelték a közelgő Karácsonyt.

A kis gyufaáruslány című mesejátékot a színjátszó szakkör tagjai adták elő, Bökényi Hajnalka rendezésében. A táncjelenetben a 3. b osztály tanulói vettek részt.

A díszleteket Czeglédyné Somi Éva, Major Kornél és a rajzszakkör tagjai készítették.

A műsort az iskola énekkara és a tanári kórus által előadott dalok színesítették, vezényelt Erdei Péter.

Zongorajátékával Szirmainé Szimon Edina és Szijjártó Csanád 2.a osztályos tanuló bűvölte el a közönséget.

Az ünnepi műsor közös énekléssel zárult.

Véber Krisztina

A Tisza-parti Általános Iskoláért Alapítvány a korábbi évekhez hasonlóan 2017 karácsonyán is ajándékkal kedveskedett az iskola tanulóinak. A szaloncukor mellett most nagyobb meglepetés is került a karácsonyfa alá, pontosabban mellé: két beltéri pingpongasztalt, hozzá 12 ütőt és 30 pingponglabdát vásároltunk az alsós diákjaink számára.

A Tisza-parti Általános Iskoláért Alapítvány fontos célkitűzésének tartja, hogy észrevegye és kitalálja, figyelje és meghallgassa, megfontolja és teljesítse az iskola, vagyis a pedagógusok és a diákok kéréseit. A tanítónők kívánsága – szeretnének egy pingpongasztalt az alsó tagozatosok számára – ezen a karácsonyon meghallgatásra talált. Az alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a tanév elején a tanulói öltözőszekrények bérléséből befolyt összeget ennek a kérésnek a teljesítésére fordítja.

Az ajándék két nappal az ünnepség előtt érkezett iskolánkba. Öt felső tagozatos tanuló nagy odafigyeléssel szerelte össze, még masnit is raktunk rá, hogy az ajándék voltát hangsúlyozzuk. Ezzel a korábban szülői támogatásból vásárolt két kültéri pingpongasztalunk mellé – melyet a felsős diákok használnak – az alsósok számára is lehetőség nyílt a testnevelésórákon egy újabb sportággal ismerkedni, gyakorolni, és a tanórák utáni időben a szabadidő eltöltésének egy újabb módjára.

Kívánom, hogy használják a gyerekek olyan örömmel, mint ahogyan mi készültünk arra, hogy meglepjük vele őket.

Az alapítvány kuratóriuma ezúton is köszöni a szülők támogatását, mely lehetővé teszi diákjaink számára, hogy ne csak karácsonykor legyen ünnep, ne csak ünnepekkor legyen ajándék.

Terhesné Rozik Edit, pedagógus, kuratóriumi tag