Március 24-én a Tisza-parti Általános Iskoláért Alapítvány immár 4. alkalommal rendezte meg zenés-táncos estjét. Ezúttal a Tölgyeskert Közösségi Központ adott otthont a bálozóknak.

Ünnepi köszöntőjében Terhesné Rozik Edit, az alapítvány kuratóriumának pedagógus tagja egy rövid történet felolvasása kapcsán az alapítvány munkájának jelentőségére, a szülői támogatások értékére, fontosságára hívta fel a bálban résztvevők figyelmét, majd az elmúlt néhány év jelentősebb beruházásait sorolta megköszönvén a szülők támogatását, amellyel segítették a Tisza-parti Általános Iskolában folyó oktató-nevelő munkát.

Ünnepi beszéd

Ezt követte a bál megnyitó műsora, melyben Petróczi Péter 4.a osztályos tanulónk zongorajátéka, Somogyi Hanna 3.a-ba járó diákunk ének produkciója varázsolt el bennünket, valamint Fabulya Andrea szülő és Bökényi Hajnalka tanítónő által előadott bohózatokon derülhettünk. A TánCentrum tanárának, Hausingerné Búrány Anikónak az iskolánkba járó 3.a és 4.b osztályos tanítványai változatos táncműfajokban mutatták be tudásukat. Oktatójuk, Szentjobbi Endre partnerével, Tabatabai Nejad Petrával cha-cha-chát, rumbát és jive-ot adott elő.

A bálat Schaller Györgyi, a Tisza-parti Általános Iskola intézményvezetője nyitotta meg.

Az ünnepi asztali dekoráció Kocsis-Savanya Andrásné Móra Melinda szülő és lánya munkáját dicséri, a kreatív tavaszi virágkompozíciók a család felajánlásaként érkeztek.

A svédasztalos vacsorát követően fergeteges tánc vette kezdetét, Brattke Edgár szülő, DJ retro zenéire ropta a táncos lábú társaság hajnali 1 óráig.

A bál az idén először családbarát módon valósult meg. A gyerekeknek nem kellett feltétlenül otthon maradniuk, hanem szüleikkel együtt ők is részt vehettek a rendezvényen. Nagyon élvezték ezt a lehetőséget, a szüleikkel, tanáraikkal együtt táncoltak, szórakoztak fáradhatatlanul.

A szülői felajánlásokból a tombolára érkezett ajándékok kisorsolása 23 óra után kezdődött. A tombolából befolyt összeg felülmúlta várakozásainkat, a korábbi bálokhoz képest háromszoros összeg, 190 100 Ft értékben vásároltak a bálozók tombolaszelvényeket.

525 785 Ft gyűlt össze a 4. alapítványi bálunkon a belépők, a támogatójegyek vásárlásából és a tombolából. Ez az összeg képezheti alapját a báli beszédében Schaller Györgyi által elmondott cél megvalósításának, melyet a szülők korábban már több alkalommal is megfogalmaztak, hogy szívesen támogatnak.

Az alapítvány nevében ezúton köszönöm meg minden résztvevő, segítő, támogató felajánlását, amellyel hozzájárultak a bál sikeréhez.
Külön köszönet illeti Szűtsné Stumpf Viktóriának, a szülői közösség vezetőjének és Kun Editnek, a közösségi központ munkatársának a szervezőmunkáját, mindenre kiterjedő figyelmét és türelmét.

Terhesné Rozik Edit, pedagógus, kuratóriumi tag