Április 21- én, szombaton a felső tagozatosoknak DÖK- napot rendeztünk a Föld napja jegyében. Két helyszínen számtalan program várta a gyerekeket.

Az 5-6. osztályosok az UTC- pályára vonultak ki gyalogosan vagy kerékpárral. A kis pályán öt osztály körmérkőzéses focitornán mérkőzőtt meg osztálytársaik biztatására. Ennek végeredménye:

I. hely 6.a
II. hely 6.c
III. hely 6.b
IV. hely 5.b
V. hely 5.a

FRIZBI- oktatás, majd játék folyt ezalatt a nagy pályán a Szufla Frizbi Egyesület fiatal játékosai vezetésével. A lányok zsinórlabdázhattak a röplabdások segítségével.

Valamennyi osztály ügyesen töltötte ki a a föld napja alkalmából összeállított totót, a kevésbé mozgékony diákok pedig sakkozással tölthették el az időt. A végén rövid értékeléssel és eredményhirdetéssel zártuk a délelőttöt.

A 7-8. osztályosok az Agórába látogattak. A Kiskunsági Nemzeti Park, a Csemete Egyesület és az Agóra sokoldalú programját Ábrahám Krisztián koordinálta, melyek közül szabadon választhattak a gyerekek.

Környezetvédelmi előadások, „zöld játékok”, természetismereti kutatósarok és kézműves foglalkozások biztosítottak változatos és hasznos kikapcsolódási lehetőséget ezen a szombat délelőttön. Ráadásként az Agóra Interaktív Tudástára fizikai és kémiai kísérletekkel nyújtott felejthetetlen élményt 7. és 8. évfolyamos diákjaink számára.

Bezdán Katalin