Ebben a tanévben is megrendeztük – immár 3. alkalommal – az Egészséghét nyitónapját, az Egészségnapot.

A nap tervezésekor arra törekedtünk, hogy hasznos, tanulságos, szemléletformáló, ugyanakkor jó hangulatú, együttműködésen alapuló programokat szervezzünk.

Az egészségnapot május 4-én Dr. Szabó Zoltán szülő, a Szegedi Vízipóló Suli Igazgatója nyitotta meg, akinek eddigi pályafutása mindannyiunk számára példaértékű lehet, hiszen a tanulás és sport is mindvégig fontos szerepet kapott eddigi életében, így tehetségével, szorgalmával kiemelkedő eredményeket ért el a vízilabda sportban és jogászként is.

A megnyitó után egy közös iskolai zumbával kezdtük a napot, amelynek minden évben, így most is nagy sikere volt.

A program előkészületeként az osztályoknak egy egészséggel kapcsolatos közmondást kellett plakátokon megjeleníteniük.

Tanulóink mozgás-egészséggel, lelki egészséggel, táplálkozás-egészséggel, drogprevencióval, az internethasználat veszélyeivel, elsősegélynyújtással, foghigiéniai szabályokkal ismerkedtek, bőr- és szépségápolással kapcsolatos feladatokat oldottak meg, interaktív előadásokat hallgattak, megismerkedtek iskolakertünk gyógynövényeinek hatásaival és osztályonként együttműködve egészségtálat készítettek zöldség és gyümölcs alapanyagból, melynek segítségével egy mesét kellett megjeleníteniük.

Természetesen a mozgásos játékoknak és a sportnak is fontos szerepe volt a nap során.

A rendezvényt nagylelkűen támogatta Szabóné Dombi Ibolya szülő, a zöldség és gyümölcskompozíciók elkészítéséhez biztosított alapanyagokkal.

A nap programjairól és hangulatáról szóljanak a képek.

Schaller Györgyi
intézményvezető