Az egészséges életmódról szóló vetélkedőt a Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájában rendezték meg, ahol iskolánkat egy 3 fős csapat képviselte Bazsó Máté, Katona Balázs és Szepesi Péter 7. a osztályos tanulók személyében.
A városból 8 iskola vett részt a megmérettetésen, melyben a Tisza-parti Általános Iskola csapata az „Egészség Kommandó” nevet választotta. A csapatok sokféle feladat során tehettek tanúbizonyságot nemcsak az egészséges életmóddal kapcsolatos tudásukról, hanem ügyességükről, rövidtávú memóriájukról, megfigyelő- és logikai képességükről és még ízérzékelésükről is. Az előfeladatban – amelyben egy verset kellett írni az egészséges életmódról – lírai vénájukat és előadói képességüket is megmutathatták.
A végig jó hangulatú vetélkedő szünetében nemcsak üdítővel és süteménnyel várták a gyerekeket és kísérőiket, hanem különféle demonstrációs eszközöket is ki lehetett próbálni. A háromfős fiúcsapatunk szó szerint játszva nyerte meg a vetélkedőt, hisz mindegyik kérdésre könnyedén tudták a választ, így 20 ponttal végeztek a második helyezett előtt. Köszönöm a gyerekeknek a lelkiismeretes készülést, a kollégáimnak pedig, hogy lehetőséget biztosítottak a felkészítésre!

Katona Gyöngyvér Rózsa
pedagógiai asszisztens
kísérő / felkészítő