A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a 2017/18-as tanévben lehetőséget biztosított a megye több általános iskolájában – többek között a Tisza-parti Általános Iskolában is, hogy a „Kék Tér” program keretén belül pedagógus végzettségű rendőrtisztek 11 témát feldolgozó prevenciós előadásokat tartsanak.

A projekt zárásaként a szervezők egy élménydús rendezvénnyel szerették volna emlékezetessé tenni a tanultakat, ezért 2018. június 1-én, pénteken a programban résztvevő osztályokból 5-5 gyermeket. invitáltak a Szegedi Vadasparkba. Iskolánkból Gyömbér Keve, Óvári Csanád, Havass Zalán, Baranyai Csenge, Sasik Glória 4. a osztályos tanulók, valamint Bedő Patrik, Rucz Ágoston, Juhász Emma, Kovács Nóra és Jéga-Szabó Panni 4. b osztályos tanulók vettek részt.

A regisztrációt követően az Oktatóközpontban vártak bennünket, ahol a köszöntő után Lajkó Krisztián, a Forma-1 Fitnesz trénere tartott zenés bemelegítést.

Ezt követően interaktív előadások keretén belül a szakemberek a nyári vagyonvédelemről, közlekedési biztonságról, tűzbiztonsági szabályokról és a felelős állattartásról tanultakat elevenítették fel. Iskolánk diákjai sokszor és ügyesen szóltak hozzá a témához, mely bizonyította, hogy sikerült jól elsajátítani az ismereteket.

A rendezvényen a rendőrség mellett a tűzoltóság is képviseltette magát: egy teljesen felszerelt tűzoltó autót lehetett szemrevételezni. A gyerekek felmehettek a tűzoltó autóba, kézbe vehették a fecskendőt, és felpróbálhatták a sisakot és az oxigénpalackot. Így megtapasztalhatták, hogy mennyire nehéz ezekkel az életmentő védőfelszerelésekkel együtt a tűz oltása.

A nap fénypontjaként pedig a rendőrségi szakemberek jégkrémet osztottak szét.

A rendezvény után maradt még időnk az iskolába való visszautazásig, amit a gyerekek Dél-Amerika állatainak megtekintésével szerettek volna tölteni, így arrafelé tettünk sétát. A kijárat felé tartva, a már ismert állatok mellett a Vadaspark legújabb lakóit, az elefántokat is meglátogattuk, akik láthatóan nem csak az új lakóhelyükkel, hanem egymással is már jól összebarátkoztak.

Köszönjük ezt a hasznos és élményteli délelőttöt!

Katona Gyöngyvér Rózsa
kísérő