Az ősz, a szeptember évről évre gondolatainkba idézi a népmese napját – Benedek Elek születésnapját. Már kilencedik éve buzdítjuk olvasásra, alkotásra, közös és egyéni éneklésre 5. és 6. osztályos diákjainkat.

Versenyfelhívásunk alapján illusztrációkat, egyedi technikákkal készített műveket kértünk a gyerekektől.

Az idei évben Mátyás király meséi, történetei szolgáltatták az alapot a rajzolni szeretőknek, szakkörösöknek és az érdeklődőknek.

Rengeteg kiváló mű készült!!! A legszebbeket a zsűri értékelése alapján oklevéllel jutalmaztuk. Az elkészült rajzokat az aulában lehet megnézni, megcsodálni.

Hagyományaink szerint meseírásban is versenyezhettek a tanulók. Az írásban teljes szabadságot kaptak, mindössze egy minipárbeszédet kellett a történetbe beépíteni.

Rekordszámú alkotás készült!!!

Bátran fogalmaztak a versenyzők, kreatívan ötvözték a hagyományos mesei elemeket a modernekkel, egyéni, fordulatos, meglepő cselekményszövésű műveket hoztak létre. Többen az elkészült írásokat is apró rajzokkal, képekkel díszítették.

Méltán kapott minden induló diák dicsérő oklevelet valamelyik kategóriában munkája jutalmaként.

A népmese napjának ünnepi délutánja idén sem múlt el gyönyörű dallamok nélkül. Ki népdalcsokorral, ki színvonalas énekléssel varázsolta el a közönséget . A közös éneklés pedig most is összekapcsolta érzéseinket, gondolatainkat /szívünket/.

A hét könyvtári órái is a meseolvasásról szóltak. Felolvastunk, könyvajánlókkal hívtuk fel egymás figyelmét a mesékre. Kedvenc könyveinket bemutattuk egymásnak. Ezeket az olvasnivalókat a honlap könyvtári oldalán ajánljuk mindenki figyelmébe

Petrócziné Mészáros Erzsébet és Gazsóné Sári Mária