2018. november 23-án az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában rendezték meg a ‘Tartósítás’ címet viselő regionális természetismereti versenyt, melyre
5-8. osztályos gyerekekből álló, 4 fős csapatok jelentkezését várták. Iskolánkat a 7. b osztályos Birtók Emma, Forrai Kamilla, Jáger Gréta és Pauk Boróka képviselte a „Zöldfülűek” elnevezésű csapattal. (A név a 7. b osztály azonos elnevezésű diákvállalkozására utal, melynek keretében többek között az iskolakerti és egyéb, szülők által felajánlott terményeket dolgozták fel lekvárok, szörpök és savanyúságok formájában. Ezeket a kész termékeket magunkkal vittük a vetélkedőre is, hisz lehetőség volt ilyen jellegű munkák bemutatására.)

Az ünnepélyes megnyitó után megindult a versengés: 9 helyszínen 9 féle feladat várta a diákokat, ahol az egyes állomásokon megadott idő állt a csapatok rendelkezésére.

A feladatok teljesítése után a csapatokat és kísérőiket büféasztal várta, ahol többek között az Ezerjófű Egyesület finom gyógyteáit is megkóstolhattuk.
Az eredményhirdetésig fennmaradt időben az iskola minden gyermek igényét kielégítő, csodálatos udvarát is megtekintettünk.

Csapatunk a 8. osztályos kémiai tananyag ismeretét igénylő feladattól eltekintve maximális pontszámot ért el, mely a 3. hely megszerzéséhez volt elegendő.

Nagyon köszönjük a lányoknak, hogy a sok iskolai tanulnivaló és egyéb elfoglaltság mellett vállalták a vetélkedőn való részvételt, és hogy ilyen szép eredményt értek el!
Ugyanez a csapat jövőre is szeretne indulni egy hasonló megmérettetésen, ahol céljuk egy még jobb eredmény elérése.

Katona Gyöngyvér Rózsa
felkészítő és kísérő