A 3.a osztály néhány tanulója azzal keresett meg, hogy az iskolai szabadidejükben szeretnének az iskola szépítésével foglalkozni, mert igényük van a tisztább, rendezettebb környezetre. Ennek érdekében tenni is hajlandóak, így felajánlották, hogy mindenféle hasznos tevékenységet végeznek péntekenként.
A mozgalom alapító tagjai és eszmei vezetői: Antós Lilla Katica és Molnár Tekla, kiknek példáján felbuzdulva csatlakozott Balogh Boglárka, Ugrai Anna, Virág Hanna, valamint egy alkalommal Sasi Flóra és Tóth Laura is.

Az első pénteken összeszedték a szemetet. Lelkesedésükben nemcsak az iskola összes kültéri helyszínét járták végig, hanem az iskola előtti útszakaszt is megtisztították.

Következő héten a hosszú száraz időszak következtében elpilledt virágokat locsolták meg, majd az udvari magas ágyásban létrehozott sziklakertet is regenerálták.

A harmadik pénteken a szelektív tartókban összegyűlt sok-sok műanyag kupakot rakták át hatalmas zsákokba.

A negyedik alkalommal először a gyógynövény- és fűszerkertben segítettek, majd a tanári szobában összegyűlt kávézaccot terítették ki a virágok között, végül az iskolába látogató szárnyas barátoknak kedveztek „madár-wellness” létrehozásával: a komposztálós vödörben összegyűlt almákat helyezték ki, illetve az itatókat töltötték fel, hogy az következő hétvégére legyen a madaraknak csemege, innivaló és fürdő is.

A következő hetekben hivatalosan is megalakítják a „Zöld Járőr” elnevezésű csapatot, melynek céljait, szabályait, működési rendjét is lefektetik, majd a későbbiekben megtervezik a csapat egyenpólóját is.

Nagyon örülünk ennek a diákoktól jövő kezdeményezésnek, mellyel a környezettudatos, felelősséget vállaló fiatal generáció tagjai példát mutatnak egy élhetőbb világ felépítéséhez.
Szívesen várjuk a további jó cselekedeteket és azokat is, akik csatlakoznának a lelkes kis csapathoz!

Katona Gyöngyvér Rózsa
pedagógiai asszisztens