Immár harminc éve január 22-e a magyar kultúra napja. Ünnep ez diáknak, felnőttnek, s mindenkinek, aki fogékony a magyar kultúra alig számba vehető sok-sok értéke iránt.
1823-ban ezen a napon tisztázta le kiváló költőnk, Kölcsey Ferenc a Himnuszt.

Ez az ünnep az irodalomórák tematikájában is megjelenik. Kreativitást igénylő változatos feladatokkal, múltidéző beszélgetésekkel tisztelgünk Kölcsey életműve és verse előtt.

Ünnepi megemlékezéseinkben évről évre arra törekszünk, hogy akár formabontó módon is, közelebb hozzuk diákjainkhoz a magyar kultúra kiemelkedő alakjait.
Másodszor választottunk sajátos megközelítési módot az érdeklődés felkeltésére. Az elmúlt tanévben jól ismert magyar költők, írók fotói mellett tantestületünk néhány tagjának hasonmásfotója jelent meg.

Az idén kibővítettük a megjelenítettek körét. A magyar kultúra spektrumában gondolkodva, a jelen és a közelmúlt emblematikus alakjai és az őket felidéző kollégák arcképei kerültek az aulában kiállításra. A befogadást, a megismerést a diákok számára rövid életrajzi adatok feltüntetésével igyekeztünk megkönnyíteni.

A formabontó ötlet Ceglédi Anna magyar szakos kollégától ered, a hangulatos megjelenítés, a művészi színvonalú fotók elkészítése mögött egy lelkes stáb állt: Gazsóné Sári Mária magyartanár, Fejes Éva iskolatitkár, Simon Ildikó intézményvezető-helyettes, Tanácsné Lakatos Éva gondnok és iskolánk egykori diákja, Terhes Attila.

A megemlékezés kiegészült a gyerekek által készített, a magyar kultúra napjához méltó tablók és portrék kiállításával. Ezek az alkotások Czeglédyné Somi Éva tanárnő irányításával készültek el.

A megjelenített alkotók és alteregójuk:

JAKUPCSEK GABRIELLA – SCHALLER GYÖRGYI

PSOTA IRÉN – HAJDÚ ERZSÉBET

OSZVALD MARIKA – UDVARHELYINÉ BÉRES IRMA

KATONA KLÁRI – BÖKÉNYI HAJNALKA

KONCZ ZSUZSA – DR. MOLNÁR LAJOSNÉ

KÁSÁS TAMÁS – KANALAS DÁVID

DRAGOMÁN GYÖRGY – SZABÓ T. ANNA   –  MIKÓ VALÉR – PETRÓCZINÉ MÉSZÁROS ERZSÉBET

ANTAL IMRE – KUDLIK JÚLIA  –  SÁNTA DEZSŐ –VÉBER KRISZTINA

A kiállítás az idén is rendkívüli sikert aratott.

Minden közreműködőnek köszönjük a lelkes részvételt!

Gazsóné Sári Mária és Ceglédi Anna