Mindig nagyon örülünk, ha volt tanítványaink visszalátogatnak az iskolánkba. Forrai Benedek, a Budapesti Műszaki Egyetem harmadéves hallgatója hat évvel ezelőtt a matematika szeretetét is magával vitte ballagótarisznyájában. Ma hátizsákkal tért vissza.

Élményekben, tudásban és tapasztalatokban gazdag előadása elvarázsolta a 7. és 8. osztályos gyerekeket, akik pillanatképeket kaphattak a robotikáról, a részvények változásainak grafikus elemzéséről, a mesterséges intelligencia képfelismerő képességeiről, a prímszámok titkosításban történő felhasználásáról, és, ha az idő engedte volna, a matematika további alkalmazási lehetőségeiről is hallhattak volna. Tudása, elszántsága, lendülete példaértékű mindannyiunk számára.

Andris, 7. osztályos: „A sátras/kunyhós rész tetszett, mert megvalósította az ötleteit, terveit.”

Dorka, 8. osztályos: „Szerintem nagyon sok mindent megmutatott nekünk, és sok mindenre rávilágított Benedek. Úgy gondolom, hogy ezek közül a legfontosabb az volt, hogy megpróbálta a matematika egy másik, szerethető oldalát megmutatni.”

Ábel, 8. osztályos: „Jól át tudta adni azt az elszántságot, amivel ő a matekot és a fizikát csinálja, és ezt mind érdekesen.”

Gréti, 7. osztályos: „Számomra az előadás azt mutatta meg, hogy ami iránt érdeklődünk, és amit szeretünk csinálni, azt követnünk kell, és boldogok leszünk.”

Köszönjük!

Udvarhelyiné Béres Irma
Benedek korábbi matematikatanára