SIKET ÁDÁM 6.b osztályos tanulónk már tapasztalattal rendelkezik a „SZÉP MAGYAR BESZÉD” KAZINCZY-VERSENY történetében. Az előző tanévben iskolánkat képviselve ment, látott és győzött.

Ebben a tanévben a mesebeli királyfiktól vagy szegénylegényektől eltérően másodszor is elindult szerencsét próbálni. Felkészítő tanára, Terhesné Rozik Edit hamuban sült pogácsa helyett egy neki választott, különleges és szakmailag meglehetősen nehéz szöveget tett a tarisznyájába gondolván azt, hogy Ádámnak tetszeni fog, és szívesen megbirkózik vele legyőzve az izgalmat, az újabb verseny felelősségét. Így is lett.

Felkészülve a megmérettetésre február 14-én elindult a Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, hogy próbákat álljon ki. Ügyesen értelmezte és olvasástechnikailag jól megvalósította a szabadon választott és a kötelező szöveg értő felolvasását. A mesebeli sárkányok helyett a zsűri figyelő tekintetétől kísérve legyőzte korcsoportjának összes versenyzőjét.

Történetünk végén megvalósult a mesei igazságszolgáltatás: Ádám elnyerte jutalmát, boldogan vette át az I. HELYEZETTnek járó oklevelet és jutalomkönyvet. Végül visszaindult otthonába, hogy szüleivel, akik figyelemmel kísérték és támogatták őt a próbái során, boldogan éljen.

Gratulálunk neki, és bízunk abban, hogy a továbbiakban újabb mesebeli vagy valóságos próbák elé állítja magát. Aki nem hiszi, járjon utána!

Terhesné Rozik Edit
szaktanár