Idén március 18-22-ig rendezték meg az országos „TESZEDD” akciót, melyhez iskolánk első alkalommal csatlakozott. A kampánynak az volt a célja, hogy a lakosság köréből önként jelentkezők környezetük megtisztítása által a társadalmi felelősségre és szerepvállalásra, a fenntartható, tiszta környezetre irányítsák a figyelmet. A mozgalom a gyerekek körében nagyon népszerű, akik – mint a következő generáció tagjai – már korai éveikben felismerhetik szerepüket és felelősségüket egy tisztább környezet létrehozásában és fenntartásában.

Az akciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezte a Fenntarthatósági Hét egyik vállalásaként, és felkészülten, mindenre kiterjedően szervezték meg: online felület állt rendelkezésre az adminisztrációs feladatok ellátására (regisztráció, csoport létrehozása, helyszín kijelölése, létszám bejelentése stb.), az információk feltöltésére (szemeteszsákok elhelyezése, jelentés, fényképek feltöltése), illetve biztosították a szemétszedéshez a szükséges eszközöket.

Március 18-án a Zöld Járőrök 2.a és 3.a osztályos tagjai a az iskola melletti szervizutat tisztították meg.

Március 19-én a 2.b osztály Bökényi Hajnalka osztályfőnök vezetésével az Alsó kikötő sor iskolánk felöli részén szedte a szemetet. Ezt a Szegedi Városi Televízió is rögzítette, és az esti híradóban bemutatta.

Március 20-án a 7.b osztályosok, Ceglédi Anna osztályfőnök vezetésével, a Tisza-parti Óvodával összefogva, a nagycsoportosokkal együtt szedték a szemetet. Ezzel az iskola és az óvoda melletti töltést tisztították meg.

Március 22-én a Zöld Járőrök 3.a és 3.b osztályos tagjai Dr. Pappné Gál Anna napközis tanítónő és Ceglédi Anna tanárnő vezetésével a Vedres utca elején szedték a szemetet.

Reméljük, jövőre még többen csatlakoznak ehhez a nagyszerű, iskolán kívüli programhoz, amelyhez jövőre a szülők, nagyszülők jelentkezését is várjuk.

Katona Gyöngyvér Rózsa
koordinátor