Az OKTATÁSI HIVATAL Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja 2019. október 7 -11. között rendezte meg az Őszi Pedagógiai Napokat, ahol 11 településen, számos helyszínen 56 változatos program várta a tanulni és fejlődni vágyó pedagógusokat.

Ebben az évben a szakmai rendezvény kiemelt témája a környezettudatosságra nevelés volt. Bács-kiskun és Csongrád megyében az intézményi jó gyakorlatok bemutatására központi ökoiskolai rendezvények keretében került sor. Megyénkben a házigazda szerepét a Tisza-parti Általános Iskola vállalta, ahol a ’teltházas’ kémia előadóban Marosi Katalin, az Oktatási Hivatal osztályvezetője, Horváth Gizella, a Tündérkert Óvoda intézményvezetője, és Kiss-Rózsa Valentina, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakgimnázium mérnök-tanár előadása mellet a mi jó gyakorlataink is megjelentek Katona Gyöngyvér Rózsa tolmácsolásában.

A színvonalas bemutatókon nagy élmény volt megismerni és tanulmányozni mások jó gyakorlatait, és ahogy a többi résztvevő, mi is sok jó tapasztalatot és ötlelet kaptunk az ökoiskolai programunk továbbfejlesztéséhez.