Október 22-én a negyedik óra után tartottuk iskolánkban a megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharcról. A szokásnak megfelelően a Himnusszal kezdtük a közös programot a tornateremben.

A műsor gerincét a korabeli visszaemlékezések adták. A kiérlelt dramaturgia eredeti hangfelvételekkel és képanyaggal kiegészítve hozta közelebb hozzánk az október 23-ától november 4-ig tartó események legfontosabb mozzanatait. Már a gyönyörű dekoráció és a műsor kezdetén elhangzó dal, valamint a szabadságharcról készült fotók láttán úgy éreztük, hogy részesei vagyunk a 63 évvel ezelőtti eseményeknek. Az ünnepi műsor – a látványon túl – nagyon jól összefoglalta a szabadságharc menetét, és a kisebb gyerekek számára is érthetővé tette a megtörtént eseményeket és azok jelentőségét. Nagyon sokrétű előadást láthattunk, melyben volt: zene, ének, tánc, mozgás, vers és jelenet egyaránt.

Köszönetet mondunk a látványos és egyben megható műsorért:

– a 8.a, a 8.b és a 8.c osztály tanulóinak,
– Terhesné Rozik Edit és Ceglédi Anna tanárnőnek, valamint Mikó Valér tanár úrnak, akik a műsort összeállították,
– Sipos Rozália Zsuzsanna tanárnőnek a dekorációban nyújtott segítségért,
– Petrócziné Mészáros Erzsébet tanárnőnek, aki az ének betanításában segítette a műsor létrejöttét,

valamint Veszelovszki Balázs rendszergazdának és az iskola technikai dolgozóinak a hang- és a színpadi látvány összeállításáért.

Terhesné Rozik Edit
Ceglédi Anna
Petrócziné Mészáros Erzsébet
Mikó Valér