Rendhagyó kiállítás a magyar kultúra napján

„ A kreativitás értéket teremt”

Rendhagyó kiállítással készültek iskolánk 5. osztályos tanulói a magyar kultúra napjára. Gazsóné Sári Mária tanárnő vezetésével irodalomórákon és könyvtári foglalkozások keretében lapbook formájában dolgozták fel Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét.

A lapbook nem más, mint egy gyermek által elkészített könyv. Gyakorlatban egy kiváló lehetőség az egyéni tanulási utak elfogadtatására, bevezetésére, így intézményünk tanulásmódszertani foglalkozásain, mint új gyakorlatot tudtuk hasznosítani. A lapbook egy látszólag egyszerű portfólió vagy gyűjtemény, amely mini -könyvekből, fülekből és hajtogatott kijelző anyagokból áll, melyek interaktív teret képeznek minden tanulandónak. Helyet kapnak benne rajzok, történetek.

A kiállítás tárgyait a diákok kezükbe vehették, lapozgathatták, így nemcsak az elkészítés nyújtott élményt az alkotóknak, hanem a befogadó közösséghez is közelebb került az alkotás.

Köszönjük az 5. osztályos tanulók lelkes közreműködését, és Gazsóné Sári Mária tanárnő új, élményszerű pedagógiai módszerét, melynek segítségével ez a szép és interaktív kiállítás megvalósulhatott!

Ceglédi Anna, magyartanár