„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra, meg újra meg nem szerzi magának.” (Bartók Béla)

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezésünk célja az volt, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének.

Iskolánkban január 22-én az aulában a magyar kultúra napjához kapcsolódó rajzokat, plakátokat, rajzos összefoglalókat nézhettünk meg a rajzszakkörösök és a könyvtárosok munkáiból.

A 8. évfolyamos diákok a hangos könyvtárba látogattak el, ahol verseket, dalokat hallgattak meg, majd megismerkedtek a felújított könyvtárral is.

A 7. évfolyamosok az irodalomórák keretében emlékeztek meg az ünnepről.

Minden 5. és 6. évfolyamos diák kvíz feladatokat oldott meg a könyvtárban. Kis csoportokban dolgoztak, és a szótárak használata mellett lelkesen keresték a megoldásokat a tanulói tabletek segítségével.

Alsó tagozatos diákjaink erre az alkalomra, meglepetésként egy élőképpel készültek!
A negyedikes gyerekek a VERS szót, a többi alsós kisdiák piros- fehér- zöld lapokat a feje fölé tartva a nemzeti zászlónkat jelenítette meg.  A magasba emelkedő drón rögzítette a felvételeket, és az udvari ablakok is megteltek a látványra kíváncsi tanárokkal és diákokkal.

A megemlékezést Oláh Ibolya Magyarország című dalával zártuk:

 „Hiszek az álmomban egy életen át…”

Gazsóné Sári Mária