A Tisza-parti Általános Iskola nagy örömmel csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett idei tanévben is megrendezésre kerülő Európai Diáksport Napjához és az OPEN STREETS DAY-hez.
2020. szeptember 23-30. közötti testnevelés órák keretein belül szerveztük meg azokat a mozgásprogramokat, melyeknél kiemelt szerepet kapott a szabadtéri sporttevékenység.
Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a Szegedi Erzsébet Liget mellettünk található, ami lehetővé tette számunkra a kültéri mozgást: labdás sportjátékokat, futást és erősítést.
A Szegedi Erzsébet Liget által adott lehetőséggel élve három sport-, illetve mozgáscélú feladatot teljesített iskolánk:

1.) „Gördülős óra” – erre a napra a tanulók hozhattak görkorcsolyát, gördeszkát, rollert és BMX kerékpárt, mellyel a scate-park –ot birtokba vettük és egy tanórán keresztül „gurulhattak” a gyerekek.

2.) „Erősítés szabadtéri kondiparkokon”- a futópályán körbefutva kondicionáló gépek használata, 1500 m futás és közben erősítés volt a cél.

3.) „Streetball kosárlabda”- a kosárlabda pályán streetball játék 3 fős csapatokban. A sportprogramot órarend szerinti tanórákon rendeztük meg. Mindennapos testnevelés lehetővé teszi felső tagozatos tanulóink részvételét a programok megvalósításában.

Célunk az volt, hogy rugalmasan, a tanulók érdeklődését felkeltve jó hangulatú programot kínáljunk a gyerekek számára.