Molnár Tekla, iskolánk 5.a osztályos diákja két pályázaton is sikeresen szerepelt az elmúlt időszakban. Élményeiről ő maga mesél:

„A Mesélnek a fák pályázati kiírásról Gyöngyös (Katona Gyöngyvér Rózsa pedagógiai asszisztens) szólt nekem, hogy lenne-e kedvem mesét írni arról, hogy milyen egy tölgyfa élete. Beszélgettünk erről sokat, és így összeállt a fejemben egy teljes tölgyfa-élet. Ezt fogalmaztam meg a mesében. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mi lesz az eredménye, és nagyon örültem, mikor kiderült, hogy országos 1. helyezett lettem.”

„Anyukám talált egy Facebook eseményt, miszerint a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola pályázatot hirdetett madáretető tervezésre. Le kellett adni egy tervrajzot, hogy milyen madáretetőt szeretnék, és az elsős asztalostanulók a legjobbat elkészítették a nyertesnek. Én egy madáréttermet terveztem, és részletesen bemutattam a rajzom alatt egy kis leírásban, hogy melyik a terasz, miért van szükség kiülőre, hol kell feltölteni stb. Nemrég volt az eredményhirdetés, behívtak az iskolába, és megkaptam a kész etetőt az iskola igazgatójától. Azóta már fel is szereltük a kertben, és a madarak látogatják is.”

Tekla életében meghatározó szerepet játszik a természet, a fenntarthatóság, a környezet védelme. A „Zöldjárőrök” elnevezésű csoport egyik alapító tagja iskolánkban. Lelkes természetvédő, sok ezzel kapcsolatos témában jártas, folyamatosan fejleszti tudását. Jövőképében is fontos szerepet játszik a környezettudatosság, a természet védelme.

Terhesné Rozik Edit
osztályfőnök