A Tisza-parti Általános iskolában minden évben tanévzáró rajzkiállítást szoktunk rendezni intézményünk aulájában. A tanév során az iskola folyosóit rendszeresen megújuló, színes képek díszítik, amelyeket tehetséges tanulóink készítenek vizuális kultúra órákon és rajzszakkörön. Sajnos tavaly és idén is a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet nem tette lehetővé, hogy az intézménybe járó diákjainkon és az itt tanító tanárokon kívül más is megtekinthesse a kiállított alkotásokat. Így most egy online kiállítás keretében kerítünk erre sort.

A tanév során számos témakört jártunk körül (művészettörténeti korszakok, tanulmányrajzok, perspektivikus ábrázolás, mozgóképi ismeretek, stb…), valamint a szakkörön más egyéb, kreatív jellegű feladatokat is készítettünk.

Az online kiállításon megjelenő képeket különböző technikákkal készítettük el: vízfestékkel, kollázs technikával, grafitceruzával, akvarellceruzával és különböző vegyes technikákkal. A kiállításon különböző életkorú diákok munkáiból készített válogatást tekinthetnek meg.

Fogadják szeretettel a Tisza-partis diákok alkotásait!

Sipos Rozália
vizuális kultúra szakos tanár