Iskolánk 4. b osztályos tanulói Nagy Ágnes osztályfőnök vezetésével szeptember 29. és október 1. között Zánkán, az Erzsébet-táborban tölthettek el 3 felejthetetlen és élményekben gazdag napot. A gyerekek kísérésében Katona Gyöngyvér pedagógiai asszisztens és Ceglédi Anna tanárnő is részt vett.

A zánkai táborhely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással – például sárkányhajózással, kalandparkkal –rendelkezik.

Az osztálykirándulás programjaiban csapatépítő, élménypedagógiai foglalkozások, tudományos, ismeretterjesztő és földrajzi ismereteket bővítő előadások is szerepeltek. A tábor célja az iskolában szerzett ismeretek élménypedagógiai eszközökkel történő elmélyítése.

Diákjaink középkori csatajátékon vehettek részt, ahol haditaktikai megbeszélést követően két seregre bontva, harci láztól áthevülve küzdhettek egymás ellen, játék- szablyákkal és buzogányokkal. Megtapasztalhatták, hogy milyen egy katamaránon utazni a Balatonban. Geotúrán vettek részt, amelyen a fosszíliák fajtáival ismerkedtek meg. A zánkai Haditechnikai Parkban mindenki megtalálta a kedvencét – legyen szó tüzérségi eszközről, páncélos vagy repülő járműről.

Az Erzsébet-tábort azért pályáztuk meg, hogy az elmúlt két tanévben elmaradt kirándulásokat pótolni tudjuk. Ez a néhány nap megmutatta nekünk, hogy milyen nagy szükség van közösségi élményekre.

Ceglédi Anna, Nagy Ágnes és Katona Gyöngyvér