A környék óvodáinak meghirdetett az „Óvodából az iskolába” programsorozat első eseményeként fűszer- és gyógynövénykertünkben fogadtuk a Tisza-parti Óvoda nagycsoportosait.

Az élménypedagógiai foglalkozásokat az egyik iskolakert-vezető, Katona Gyöngyvér pedagógiai asszisztens tartotta Feigl Lászlóné tanítónő közreműködésével.

A csodaszép őszi időben fűszernövények felismerésében, zöldségfélék szüretelésében, sünodú téliesítésében, szelektív hulladékgyűjtésben, komposztálásban vettek részt a kicsik. A szorgos kezek segítségével megteltek a kosarak zöldparadicsommal, padlizsánnal, gyógynövényekkel, virág- és gyógynövénymagokkal, a komposztálók lehullott falevelekkel.

Környezetünk tanulmányozása, az ezzel kapcsolatos interaktív foglalkozások segítették a gyerekek környezettudatos szemléletének gondolkodásba való átültetését, környezeti kultúrájuk alakítását, és nem utolsósorban az ovisok betekinthettek iskolai életünk egyik szegmensébe, a környezeti nevelés gyakorlati lehetőségeibe.

Minden csoportot megajándékoztunk zöldparadicsomból készült lekvárral és citromfű-menta szörppel, kigyökerezett rozmaringszárral és a megismert zöldségeket ábrázoló képekkel, amelyeket a nap folytatásaként az óvodában kiszínezhettek.

A legszebb alkotásokból kiállítást szervezünk iskolánk aulájában, ahova szeretettel várjuk az alkotó óvodásokat.

A gyerekek szívesen és lelkesen vettek részt a foglakozásokon.

A nap hangulatáról beszéljenek a képek!

Katona Gyöngyvér
pedagógiai asszisztens