2021. október 6-án a 6. b osztály tanulmányi kiránduláson vett részt Budapesten. Vonattal és a budapesti tömegközlekedéssel jutottak el az Országházba, ahol a gyerekek megismerkedhettek az épület történetével. Az Országház előtt, az Alkotmány utca Kossuth térbe torkolló részén megtekintették az Összetartozás Emlékhelyét.

Az aradi vértanúk emléknapjára esett a kirándulás, ezért ellátogattak a Batthyány-örökmécseshez is, ahol mécsest és virágot helyeztek el Magyarország első felelős miniszterelnökének emlékére.

A történelem tananyaghoz kapcsolódó fővárosi nevezetességek megtekintésével folytatódott a nap. A Szent István Bazilikában államalapítónk különleges ereklyéjének, a Szent Jobbnak a történetét mesélte el Ceglédi Anna tanárnő.

A Hősök terén ért véget ez az élményekben és ismeretekben gazdag nap, ahol a diákok játékos feladatokon keresztül elevenítették fel ismereteiket az eddig tanult magyar uralkodókról. Összességében hatalmas élmény volt ez a nap. Reméljük, még sok ilyenben lehet része az osztálynak.

Vinczéné Faragó Anikó
osztályfőnök