Idén október 1-22-ig rendezték meg az országos „TESZEDD” akciót, melyhez iskolánk 5.a osztálya csatlakozott. A kampánynak az volt a célja, hogy a lakosság köréből önként jelentkezők környezetük megtisztítása által a társadalmi felelősségre és szerepvállalásra, a fenntartható, tiszta környezetre irányítsák a figyelmet. A mozgalom a gyerekek körében nagyon népszerű, akik – mint a következő generáció tagjai – már korai éveikben felismerhetik szerepüket és felelősségüket egy tisztább környezet létrehozásában és fenntartásában.

Az akciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendezte a Fenntarthatósági Hét egyik vállalásaként, és felkészülten, mindenre kiterjedően szervezték meg: online felület állt rendelkezésre az adminisztrációs feladatok ellátására (regisztráció, csoport létrehozása, helyszín kijelölése, létszám bejelentése stb.), az információk feltöltésére (szemeteszsákok elhelyezése, jelentés, fényképek feltöltése), illetve biztosították a szemétszedéshez a szükséges eszközöket.

Az 5.a osztály Katona Gyöngyvér pedagógiai asszisztens irányításával az iskola és annak közvetlen környezetét tisztította meg.