Versek, mély, tiszta érzések, séta a Tisza-parton, József Attila…

Április 11-én iskolánk 5.b és a 6.b osztályos tanulói a Kőrösy József Közgazdasági Technikum versünnepén vettek részt. A költészet napján mindenki magával vihette a számára kedves verset, amelyet az iskola kapujára függesztettek ki az ünnepi rendezvény szervezői. Néhány diákunk örömmel vállalkozott arra is, hogy szavaljon ezen az újszerű verses délelőttön.

A középiskolás tanulók a Stefánia költészetsétányán olvastak föl számunkra ismerős alkotásokat, de szívesen hallgattuk az általános iskolás korosztály számára még ismeretlen verseket is.

Több iskolából is csatlakoztak hozzánk diákok, sőt a járókelők is lelassítottak egy-egy szép költemény hallatán.

A Tisza-parti kapuin belül is ünnepeltünk.

Az iskolarádióban egy rendkívül hangulatos zenés-verses műsorral, valamint egy rendhagyó kiállítással emlékeztünk József Attila születésnapjára, mely 1964 óta jelenti a költészet napját.
Az aulában ifjú költőpalántáink, Mészáros Vivien 7.c és Gyömbér Keve 8.a osztályos tanulók verses és prózai alkotásait olvasgathattuk. A 8. évfolyamból azok, akik a költészet iránt különösen fogékonyak, József Attila Tiszta szívvel című versének átiratát készítették el. Meglepően kreatív, értékes versek születtek.

A Tisza-partis tanárok és diákok nevében köszönjük Ceglédi Anna és Szilágyi Katalin tanárnők lelkes szervezőmunkáját!

József Attila jól ismert sorai arra bátorítanak minket, hogy a költészeten keresztül is éljük meg a mindennapok érzéseit, gondolatait, az élet szépségeit.

„Amit szivedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt;
amit szemeddel sejtesz,
sziveddel várd ki azt.”

József Attila: Amit szivedbe rejtesz

Gazsóné Sári Mária és Balázsné Szelezsán Mária (magyartanárok)