A Madarak és fák napján iskolánk madárcsicsergésre ébredt…

Az aulában felállított paravánokra az alsós diákok, napközis tanítójukkal, színes madarakat készítettek. Továbbá az 5.b osztályos tanulók Szilágyi Katalin tanárnő segítségével, tejesdobozok újrahasznosításával, madáretetőket készítettek.

Május 10-én egy különleges versenyt hirdettünk meg az alsós tanulók részére. A diákok egész nap papírmadarakat kereshettek a folyosókon, az aulában és az udvaron.

A tanulók nagyon élvezték a madarászást, miközben új madárfajokkal is megismerkedhettek.

Összesítve a válaszokat minden osztály nagyon ügyesen keresgélt, és jegyezte fel a madarak nevét. A 4. b osztály tanulóinak sikerült a legtöbb helyes megfejtést kitöltenie osztály szinten, így ők nyerték el a legügyesebb osztálynak járó oklevelet.

A jeles nap zárásaként minden alsós osztály ellátogatott a Füvészkertbe, ahol mindenki egy jól szervezett, és sok új ismeretet nyújtó foglalkozáson vett részt.

Martonosi Míra, tanító

MADARAK ÉS FÁK NAPJA A FÜVÉSZKERTBEN

Iskolánk alsó tagozata a Madarak és fák napja alkalmából kilátogatott a Füvészkertbe. A programot iskolánk alapítványa támogatta, melyben a belépők és a foglalkozás díja szerepelt.

A jeles nap alkalmából megismertük erdőink jellegzetes fáit, azok kártevőit, és természetesen az itthon honos madarakról is tájékozódtunk. Az idei év madarát és fáját közelről is megcsodálhattuk, és megtanultuk hasznukat és jelentőségüket.

A gyerekek élvezték a közös sétát, melyhez hozzájárult a szép napos időjárás is. Sokat tanultunk és mindemellett nevettünk is. Ezalatt az idő alatt eleget tettünk lelki egészségünk ápolásának, mely az „Egészségünkre!” mesterprogramunk része. A sétánk során a természet szépségeire és a Füvészkertben, valamint a körülöttünk lévő élő környezetben elengedhetetlen illemtani szabályokra is felhívtuk tanulóink figyelmét.

Vincze Szilvia, tanító