Minden tanév egyik legszebb lezárása a búcsúzó nyolcadikosok elköszönése iskolánktól. Nyolc év közös örömei, élményei, vidám pillanatai és persze küzdelmei nyernek értelmet az elköszönés pillanatában.
Az utolsó csengőszó most nem a tanórák befejezését jelezte, hanem hívó jel volt az ünnepi díszbe öltöztetett épülettől, a tanároktól és a diáktársaktól való búcsúra.
A 8.a osztály Szilágyi Nóra, a 8.b osztály Udvarhelyiné Béres Irma osztályfőnökök vezetésével vonult az ünnepség helyszínére, a nagy tornaterembe. Az ünnepi műsor jellegzetes Tisza-partis hagyományokat követve 7.-es és 8.-os búcsúbeszédekkel, a ballagók érzéseit jól tükröző verssel, idézetekkel, és a mindig nagyon várt osztálydalokkal méltó lezárása volt a nyolc évnek. Az ünnepi műsor különleges színfoltja volt a ballagó nyolcadikosokból erre az alkalomra alakult kamaraegyüttes produkciója.
Schaller Györgyi intézményvezető az elmúlt 8 évet értékelő, köszöntő szavainak különleges hangulatot adott a végzős diákok néhány humoros visszaemlékezésének felidézése. Beszéde zárásaként a kiváló diákok számára nyújtotta át munkájuk jutalmaként a különböző elismeréseket.
A Tisza-parti tradíciójának meghatározó eseménye az iskola zászlójának és kulcsának ünnepélyes átadása a 7. évfolyam képviselői számára.
A meghitt ünnepi pillanatok folytatására már családi körben került sor.

Balázsné Szelezsán Mária, Gáspár Andrea, Gazsóné Sári Mária