Az autómentes napon szeptember 22-én 7.a osztályos diákjaim és jómagam kivétel nélkül eleget tettünk a nap kihívásának: kerékpárral érkeztünk az iskolába. Osztályközösségünk részt vett ugyanis a Tekerj és nyerj! címmel a Szegedi Városkép és Piac Kft. és a Szent-Györgyi Albert Agóra által meghirdetett vidám, kerékpáros vetélkedőn, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése volt.

Szeged hétköznapi nagyvárosi forgalmában kerékpárutakon haladva 8 állomáson teljesítettünk különböző feladatokat: felismertük a bicikli alkatrészeit egy jól felszerelt járgányon, matematikai számításokat végeztünk azzal kapcsolatban, hogy az autók által kibocsájtott káros anyagok közömbösítésére milyen mértékű természeti erőforrás szükségeltetik, a Szent István téren neves vízügyi szakemberek életrajzával ismerkedtünk meg, tájékozódtunk a Mars téri piacon, egy fizikai kísérletre csodálkoztunk rá az Agórában. Városismereti, szövegértési és irodalmi feladatokkal is megbirkóztunk az Árvízi Emlékműnél, a Nagyállomáson és a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtárban. Kalandunk közben hol ragyogóan sütött a nap, hol szakadt ránk az eső.

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy egymásra figyelve végig együtt haladt a 21 főből álló kis közösségünk. Jó kedvvel, együttműködve, minden iskolai tudásukat alkalmazva, gondolkodva, kreatívan és gyorsan teljesítették a feladatokat az osztályom diákjai.

Megfogadtuk a vetélkedő címének felszólítását: tekertünk és NYERTÜNK. Első helyen végeztünk a 7-8. osztályos kategóriában. A dicsőség is fontos számunkra, valamint a felajánlott díjnak is nagyon örülünk, melyet terveink szerint egy őszi egy napos osztálykirándulásra szeretnénk beváltani.

Köszönjük a szervezők munkáját: igazán tartalmas, izgalmas program volt, minden perce emlékezetes marad számunkra.

Terhesné Rozik Edit osztályfőnök