2005. óta ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Ezen a napon minden népmesét szerető gyerek és felnőtt megkülönböztetett tisztelettel fordul mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Idén is sokrétűen készültünk erre az őszi ünnepre. A kisebb diákok mesekaraktereket készítettek, melyeknek az 5.-esek által készített mesevár adott otthont. A látványos kiállítás iskolánk aulájában tekinthető meg.

Az alsó tagozatos tanulók a Batyubontogató mesterprogram keretében élőszavas mesemondást hallgattak, majd délután egy kellemes, játékos kézművesfoglalkozáson vettek részt. Minden osztályban más és más módon -a gyerekek alkotómunkája által- elevenedtek meg A hétszín zokni, a Macskacicó, A szomorú királykisasszony, A hiú király, a Kacorkirály, a Kisgömböc, A csillagszemű juhász, A három kismalac, valamint A kismalac és a farkas című népmesék szereplői.

5-6. osztályos diákjainkat már a hónap elején felkértük, hogy írjanak állatmeséket. Színes, érdekes történetek születtek vadállatokról, mesebeli lényekről és házi kedvencekről egyaránt. A legsikeresebb alkotásokat oklevéllel jutalmaztuk, és olvasgatásra a meseillusztrációk mellé tűztük.
Könyvtári órán könyvbemutatót, mesekönyvbemutatót szerveztek az 5. osztályos diákok. Örömmel lapozgattuk a 70 éves régi, valamint a modern illusztrációjú könyveket is. Alsós kisdiákoknak mutattuk be a kiállítást, bízva, hogy még többen kapnak kedvet a mesék olvasásához.

„Mert akarhatunk mi bármit, ha nincsenek segítőink, akkor olyanok vagyunk, mint kicsi-királyfi táltos paripa nélkül.”
                                                                                                    – Kovács Marianna, mesemondó –

Balázsné Szelezsán Mária, Gazsóné Sári Mária, magyartanárok
Nemes Evelin, tanító