Iskolánk 6.a és 6.b osztályos tanulói szeptember 19-21. között Zánkán, az Erzsébet-táborban tölthettek el 3 felejthetetlen és élményekben gazdag napot.

A zánkai táborhely festői környezetben, a Káli-medencében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 150 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel, sportpályákkal és számos, a táborozók számára ingyenes szolgáltatással – például sárkányhajózással, kalandparkkal –rendelkezik.

Az osztálykirándulás programjaiban csapatépítő, élménypedagógiai foglalkozások, tudományos, ismeretterjesztő és földrajzi ismereteket bővítő előadások is szerepeltek. A tábor célja az iskolában szerzett ismeretek élménypedagógiai eszközökkel történő elmélyítése.

Diákjaink csapatépítő játékokon vehettek részt, ahol haditaktikai megbeszélést követően két seregre bontva, harci láztól áthevülve küzdhettek egymás ellen. Megtapasztalhatták, hogy milyen katamaránon utazni a Balatonban. A zánkai Haditechnikai Parkban mindenki megtalálta a kedvencét – legyen szó tüzérségi eszközről, páncélos vagy repülő járműről.

Az Erzsébet-tábort azért pályáztuk meg, hogy a 6.évfolyam tanulói jobban megismerhessék egymást, és a tanév eleje egy jó hangulatú osztálykirándulással kezdődjön. Ez a néhány nap is megmutatta nekünk, hogy milyen nagy szükség van közösségi élményekre.

Ceglédi Anna, Kovács Csilla