„Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
(Antoine de Saint-Exupéry)

Az Állatok világnapja a felelős állattartásra hívja fel figyelmünket minden év október 4-én. Az idei tanévben is megemlékeztünk erről.

Alsós gyerekek rajzai, festményei díszítették a folyosók tablóit és a tantermek falait a jeles nap alkalmából.

„Küldj egy képet rólam!” felhívásunkra több mint hatvan fotó érkezett hozzánk a gyerekek kis kedvenceiről. Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki megosztotta velünk ezt az élményt!

[rev_slider_vc alias=”allatok”]

Az idén is szerveztünk állateledel-gyűjtést a Tappancs Alapítvány számára. Közel 100kg száraz-és nedves eledelt gyűjtöttünk a menhely kis állatainak.

Október 7-én látogattak el iskolánkba a terápiás kutyák: Aramisz, az óriás uszkár és Ferkó a golden retriever. Kiképzőik izgalmas bemutatót tartottak az alsó tagozatos diákoknak. Többek között megtudtuk, mi a különbség a terápiás-és munkakutya között.

A gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezték a találkozást és az együtt eltöltött időt, sokat nevettek és hasznos ismeretekkel gazdagodtak. Volt, aki a kutyáktól való félelmét is leküzdötte, így elmondhatjuk, hogy a terápiás kutyák igazán betöltötték a szerepüket és jó munkát végeztek.

Környezeti munkacsoport
Katona Gyöngyvér
Buchholcz Éva