Iskolánkban már hagyománnyá vált, hogy részt veszünk minden évben egy bérletes hangversenysorozatban. Korábban a Filharmónia hangversenyeit látogattuk. Így ismerkedtünk meg korábban zenekari, népzenei, könnyűzenei műfajokkal. Az utóbbi években az IH Rendezvényközpont által meghirdetett műsorokat részesítettük előnyben.

Az őszi évad első előadásán, október 18-án Dr. Rock, alias Pleskonics András rendhagyó énekóráján vettünk részt. A városunkban oktató pedagógus a Szegedi Tudományegyetem rocktörténeti kurzusának a vezetője. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismeréssel jutalmazta nem csak a zenei, zenepedagógiai, hanem a drogprevenciós tevékenységét is. Módszerét a szeretet pedagógiájának hívja. Üzenete a fiatalok gondolkodásmódjára jótékony hatással van.

Kíváncsian vártuk, hogyan szólítja meg a fiatalabb korosztályt. Doktori mivoltát humorosan, jelmezzel is erősítette. A tanár úr interaktív előadással hozta közel a gyerekekhez a zenét, a közönség soraiból hívott önként jelentkezőket, akiket bevezetett a színpadon lévő ”szentélyébe”. Ritmushangszerekkel, látvánnyal és különleges feladatokkal varázsolta el a diákokat. Elvezetett bennünket Afrikába, megidéztük közösen az esőt, a vihart, a mennydörgést, amit a Perpetuum Jazzile előadásában meg is hallgathattuk. A természet, az állatvilág, az ember és a zene csodálatos összefonódásáról is láthattunk zenei ínyencségeket, különlegességeket is a rendhagyó énekóra zárásaként.

Megtapasztalhattuk a zene mindenhatóságát, gyógyító hatását, felszabadító erejét!