Március 15-ei iskolai ünnepségünkön a 6. évfolyam közreműködésével Petőfi Sándor 200 éve induló életútján keresztül, a születésétől a forradalmi történéseken át ismerhettük meg a korabeli márciusi eseményeket, a szabadságharc fontosabb mozzanatait.

1848. március 15-e mindig kiemelkedő jelentőséggel bírt. A tornacsarnokban tartott ünnepségen prózában, dalban, táncban fogalmaztuk meg ünnepi gondolatainkat.

E dátum által jelképezett korszaknak köszönhetjük gyönyörű himnuszunk keletkezését, zászlónk piros-fehér-zöld színeinek hivatalossá válását, azt, hogy országunk fővárosa Pozsony helyett Budapest, és hivatalos nyelve pedig a latin helyett a magyar lett.

Ma is fontosak azok a gondolatok, amelyeket a 12 pont közvetített:

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

Büszkék vagyunk erre a napra, mert az összetartozásról, a kitartásról, a tenni akarásról szól, amely értékek mindannyiunk számára fontosak.

Köszönjük Ceglédi Anna, Kovács Csilla, Gáspár Andrea, Szilágyi Katalin tanárnőknek, a hatodik évfolyamnak tanulóinak, iskolánk énekkarának, Veszelovszki Balázs rendszergazdának, hogy méltó módom emlékezhettünk nemzeti ünnepünkön.

Schaller Györgyi
intézményvezető

Köszönjük Hunyadi Zsoltnak (Corvinus Photo) a film elkészítését.