Április 11-ére, a költészet napjára iskolánk diákközössége és tanárai már a tavaszi szünetet megelőzően készültek. E jeles nap kapcsán nemcsak József Attila születésének napjára, hanem a magyar irodalom két elismert költőjére is emlékeztünk: pontosan 200 éve vetette papírra Kölcsey Ferenc a Himnusz című versét. Ugyancsak 200 éve történt, hogy egy alföldi kis városban, Kiskőrösön megszületett Petőfi Sándor, aki a költészete révén világszerte ismertté vált. Verseit a műfordításoknak köszönhetően számos országban olvassák, János vitéz című elbeszélő költeménye nem csak hazánkban ismert és népszerű olvasmány. Alsó- és felső tagozatos diákjaink Petőfi-versek szavalásával az ő költészete előtt tisztelegtek.

Az első osztályosok egy élőkép megalkotásával is megemlékeztek a költészet napjáról: a PETŐFI szót jelenítették meg az iskolaudvaron.

Az iskolarádiós összeállításban elhangzó versrészletek ízelítőt adtak Petőfi Sándor sokszínű költészetéből. A teljes produkciók iskolánk YouTube csatornáján elérhetők. Mindenkit buzdítunk arra, hogy az iskola honlapján a A mi csatornánkra kattintva hallgassa meg az osztályközösségek, kisebb csoportok és egyéni szavalók előadásait.