2015 – 2023

Repül az idő! S az évek mintha valóban szárnyra kaptak volna, lezárult a három ballagó osztály Tisza-partis korszaka.
Az elmúlt nyolc év sokkal több volt, mint puszta tanulás. Diákjaink barátságokat kötöttek, kapcsolatokat építettek, megtanulták a csapatmunkát, és életre szóló emlékekkel gazdagodtak.
Búcsúbeszédükben köszönetet mondtak tanáraiknak, osztályfőnökeiknek azért a példáért, melyet 8 éven át mutattak, a tudásért, amit számukra átadtak, azért a felbecsülhetetlen értékű munkáért, mellyel felkészítették őket a sikeres középiskolai felvételire.
Megható szavakkal fogalmazták meg szüleik támogatása, gondoskodó szeretete iránti hálájukat, mint ahogy a Tisza-partihoz fűződő érzelmi kötődésüket is: „Maradnánk még, mert itt jól érezzük magunkat, biztonságban vagyunk. Aligha kívánhatnánk jobb iskolát, tanárokat, osztálytársakat.”

Schaller Györgyi intézményvezető köszöntő szavait személyessé tette a diákok hol humoros, hol érzelmes emlékeinek felidézése. A ballagók számára átadott elismerések: oklevelek, könyvutalványok, valamint a legkiemelkedőbb tanulóknak járó díjak, a Pro Bono Publico és a Tisza-parti Általános Iskola Érdemes Diákja cím odaítélése felemelő pillanatokat hozott.

Az ünnepi jelenlétben a múlt felidézése mellett ugyanakkor jól érzékelhető volt a várakozás a még ismeretlen, számtalan új lehetőséget rejtő világ iránt, ahogyan ez az általuk választott idézetekben is híven tükröződik:

„…ha holnap lesz az utolsó nap, ez már akkor is így marad,
veled jöttek a szép idők, oh, barátom!”

                                                           8.a osztály – Wellhello

„Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod.
Tanulj úgy, mintha örökké élnél!”

                                                           8.b osztály – Mahatma Gandhi

„Az élet egy utazás. Rajtunk múlik, hogy miképp
haladunk: csak áramlunk az árral, vagy követjük
saját álmainkat.”

                                                           8.c osztály – Paulo Coelho

Kívánjuk, hogy legyenek kitartóak, bátrak, céltudatosak! Tegyék félre aggodalmaikat, és higgyenek abban, hogy nagy dolgok elérésére hivatottak!

Balázsné Szelezsán Mária, Füzesyné Bozsó Éva, Papp-Szabó Zsuzsanna (a ballagók osztályfőnökei)