A Határtalanul! pályázat keretében iskolánk 7. évfolyamos diákjai idén is Erdélybe utaztak.

Az értékelő szakasz programjai közé tartozott a nemzeti összetartozás napjának megünneplése, melyet a résztvevő tanárok és diákok közösen terveztek meg és a programokon közösen vettek részt.

Az ünnepség zászlófelvonással kezdődött: a magyar zászló mellé a székely zászló is a magasba emelkedett, majd felcsendült a magyar és a székely himnusz.

Balázsné Szelezsán Mária tanárnő történelmi aspektusból mutatta be a 103 éve történt eseményeket és azok következményeit, kitekintést nyújtva a mai magyarság életére, helyzetére.

Vinczéné Faragó Anikó tanárnő értékelte és megköszönte a megvalósulást segítők és a résztvevők munkáját.

Diákjaink munkáiból és fotóiból Szilágyi Katalin tanárnő készített látványos kiállítást, melynek tematikáját a „Kalotaszeg matematikus szemmel” pályázati cél adta meg. A kiállítás anyaga is erősítette a Kalotaszeg és vidéke néphagyományainak bemutatását. A kiállítás másik része az átélt élményekből készült fotókiállítás volt, amely a kirándulás pillanatképeit idézte fel.

Végezetül közös énekléssel zártuk a projektet: Kallós Zoltán gyűjtéséből származó népdal csendült fel a tanárok és diákok előadásában.

Vinczéné Faragó Anikó szervező pedagógus