A magyar népmese napja alkalmából Net-Penna címmel országos vers- és meseíróversenyt hirdettek. Pályázni olyan szabadon választott témában megírt alkotásokkal lehetett, amelyekben szerepel a csodafejű sárkány vagy az álomhírnök szó. Az online versenyre három Tisza-partis diákunk alkotásával neveztünk.

Az eredményhirdetésre március 21-én a költészet világnapján került sor. A beérkezett pályaművekből az első tíz helyezettet emelték ki, ők oklevél mellett könyvutalványt, illetve online tesztekhez való hozzáférést kaptak jutalmul. A versenyre beküldött alkotásokat nem korcsoportonként díjazták, az általános iskolásokat és a középiskolásokat együtt értékelték. Ennek következtében még inkább büszkeséggel tölt el bennünket, hogy mindhárom tanítványunk kimagaslóan szerepelt a versenyen, meséikkel az alábbi helyezéseket érték el:

1.helyezett: Deák Dorka 5.a
5.helyezett: Rákóczi Lia 5.a
9.helyezett: Varga Bálint 6.a

Szeretettel gratulálunk mindhármuknak, élmény olvasni az alkotásaikat. Reméljük, ők is és diáktársaik is kedvet kapnak ahhoz, hogy elmélyedjenek az irodalomban, saját maguk is tollat (vagy számítógépet) ragadjanak érzéseik, gondolataik művészi formában való rögzítéséhez.

Meséik az alábbi linkekre kattintva olvashatók:

Deák Dorka: Valóra válhatnak az álmaink?

Rákóczi Lia: Vigyázz, mit kívánsz!

Varga Bálint: A csodafejű sárkány és a papucs

Terhesné Rozik Edit magyar szakos tanár