A Víz Világnapját minden évben március 22-én ünnepeljük. Célja, hogy felhívja a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

„Víz a békéért” az idei év jelmondata, melyhez kapcsolódva több mint húsz alkotással neveztek tanulóink az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság pályázatára.

A mindig aktuális téma megmozgatta a gyerekek fantáziáját. A tanórákon és napközis foglalkozásokon sok érdekes, látványos, szemet gyönyörködtető alkotás készült. A harmadik és negyedik évfolyamosok a „Vízkvíz” feladatait csoportmunkában dolgozták fel, ezzel gyarapítva tudásukat. A Happy héthez és az Egészségünkre mesterprogramhoz kapcsolódva beszéltünk a tiszta víz fontosságáról, a rendszeres folyadékfogyasztás egészségre gyakorolt hatásáról.

A nap egyik leglátványosabb eseménye volt, a tavalyi évben is nagy sikert aratott, egész alsó tagozatot megmozgató „vizes” torna, Kőszeginé Szűcs Gabriella és Martonosi Míra tanítónők vezetésével.

A víz világnapján  a vizuális kultúra terén kiemelkedően tehetséges diákjaink, Kolozsvári Korina, Kovács Zora és Tóth Zorka 6.b osztályos tanulók egy rendkívül látványos alkotással szerették volna felhívni a figyelmet arra a nyilvánvaló tényre, hogy: „A víz életünk egyik nélkülözhetetlen építőköve és bizonyos élőlények számára közege is. Rendkívül fontos szerepet betöltő kémiai anyag, a Föld vízburkát alkotja, kitölti a világ óceánjait és tengereit, az ásványok és kőzetek alkotórésze, a növényi és állati szervezetek pótolhatatlan része.”
Szilágyi Katalin tanárnő és diákjainak közös alkotása iskolánk aulájában tekinthető meg.

Környezeti munkacsoport