„A művészet a valóságban rejlő szépség megjelenítése.”

(Michelangelo)

A mindennapos iskolai feladatok, a tanulás időnként igencsak fáradságos folyamatába ez az ünnepi alkalom igazi felüdülést hozott. Figyelmünket, érzelmeinket a művészetekben rejlő szépség felé fordította. Évek óta ismétlődő rendezvényünkkel nem titkolt célunk, hogy tehetséges diákjaink megmutathassák egyediségüket, elkötelezettségüket, mindannyiunk számára élményt nyújtva, társaikat inspirálva.

A zsúfolásig telt tornaterem a képzőművészetekben jeleskedő tanítványaink kiállítótermévé változott. Neves festők alkotásainak reprodukciói mellett Szeged nevezetességei diákjaink egyéni, kreatív látásmódjában jelentek meg.

A műsor nyitányát a Mozdulat-ok Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek fergeteges táncprodukciója adta. Hatalmas sikert arató, igazi hangulatos kezdete volt ez rendezvényünknek.

Ez alkalommal is arra törekedtünk, hogy minél több diákunk szerepeljen a művészet ünnepén. Ehhez, a táncon túl, kiváló lehetőséget kínált az angol nyelvű zenés mesejáték színpadra állítása. Aranyfürt és a három medve története gyönyörű díszletek között az erre a célra verbuválódott énekkar közreműködésével, 74 diák lelkes részvételével kelt életre.

A remek hangulatú színdarab mellett tehetséges vers-, mese- és prózamondók, tiszta hangú énekesek csakúgy elkápráztatták a közönséget, mint a hangszereiket mesterien megszólaltató zenész tanítványaink. A kicsiktől a nagyokig egyéni és közös produkciók arattak nagy sikert. Igazi kuriózumnak számított, hogy még családi muzsikálást is hallhattuk.

A művészetek napja meglepetésvendége, a swinghegedülés nagymestere, Frankie Látó volt. Legnagyobb örömünkre szívesen vállalkozott arra, hogy a Valahol Európában című musical   A zene az kell című dalát iskolánk énekkarával közösen adják elő.

A fináléban betekintést nyerhettünk Frankie Látó különleges zenei világába. A két bravúros hegedűszóló rendezvényünk méltó befejezése volt.

Schaller Györgyi igazgatónőnek a műsor végén elmondott köszönő szavai a szereplőkön, a Tisza-partis szervezőkön és segítőkön, két remekül konferáló diákunkon kívül a Mozdulat-ok tánciskola felkészítő tanáraihoz, valamint a Király-König Péter Zeneiskola tanáraihoz is szóltak, lelkiismeretes munkájuk elismeréseként.

Balázsné Szelezsán Mária és Gazsóné Sári Mária